ראשי » מיתוסים
4 מיתוסים בנוגע לכתיבת תוכן שכדאי לכם להכיר
כתיבת תוכן היא מקצוע לכל דבר. בין אם אתם מכינים את התוכן לאתר שלכם בעצמכם ובין אם אתם שוכרים חברת תוכן שתעשה זאת עבורכם אתם וודאי כבר מכירים בחשיבות של התוכן באתר שלכם, בדף הפייסבוק שלכם ובפלטפורמות שונות הקשורות בעסק שלכם. התוכן מספק ערך לגולשים וללקוחות שלכם, מספר עליכם ועל השירותים/מוצרים שלכם, מפרט עליהם, משווק את אותם מוצרים ושירותים ומניע אנשים לפעולה. התוכן מסייע לקידום האתר בגוגל אם נכתב בצורה נכונה ואתם מעדכנים את האתר בתדירות סבירה ולמרות כל היתרונות של התוכן, כמו בכל תחום אחר, גם כאן יש מיתוסים שצריך לנפץ.
מדוע אנו רוצים לנפץ לכם את המיתוסים הללו והאם אנו יורים לעצמנו ברגל כשאנחנו עושים את זה?
אנו עובדים בשקיפות מלאה מול הלקוחות שלנו וגם רוצים שאנשי מקצוע עצמאיים ובעלי עסקים שונים, שאינם בקיאים בתחום של האינטרנט ושל כתיבת התוכן, שיכירו מעט את אופי העבודה, את החשיבות שלה ועוד כמה דברים נוספים יותר לעומק על מנת להיות יותר חכמים בבחירת חברת התוכן עמה הם עובדים וכן בתיאום ציפיות לסוג התוכן שהם צריכים, משלמים עליו ומקבלים בסופו של דבר. איננו מרגישים ירייה ברגל בשיתוף זה אלא כהזדמנות לבנות אמון מול לקוחות חדשים וקיימים שלנו.
מיתוס 1 – הכותבים צריכים להיות מומחים בתחום עליו הם כותבים:
אנשים רבים שמדברים אתנו בטלפון עבור שירותי כתיבת תוכן שואלים אותנו "אבל האם הכותב שלכם מבין בחוקים ועריכת דין?" או "רגע, כתבתם כבר מאמרים בנושא אינסטלציה בעבר?" ובכן, ב98% מהמקרים, כותבי תוכן לא יוכלו להכיר את המקצוע שלכם או להיות מנוסים בו כמוכם. 2% הנותרים הם בעלי מקצוע בתחומים שונים שעשו הסבה מקצועית לכותבי תוכן במהלך חייהם אבל יש להם ידע וניסיון מקצועיים, במקרה, במקצוע שלכם. כותב תוכן מקצועי, גם אם אינו מכיר את התחום, ילמד את הנושא והתחום מהאינטרנט בהתאם לגובה התשלום אותו הוא מקבל וידע להפיק מכך מאמר נהדר עבורכם.
מיתוס 2 – כתיבה חד פעמית של התוכן:
מפעם לפעם צץ לקוח שסיים לבנות את האתר שלו (או אתר עבור לקוחותיו) ורוצה נגלה של 200 מאמרים לתוך האתר. הוא בוחר כ-200 ביטויי מפתח שהיא ללא ספק נחשבת לקשת רחבה של מילות מפתח ורוצה מאמר לכל ביטוי. הוא חושב שזה יספיק אולם גוגל אוהבים אתרים רלוונטיים וככאלה אתם צריכים לעדכן את האתר שלכם לעתים קרובות עם תוכן חדש. אם גם כתבתם מראש את 200 המאמרים לאתר שלכם, השתדלו לעדכן את האתר באופן סדיר עם כמות מסוימת של מאמר כל שבוע וחודש ולא להעלות את הכול במכה ולשכוח שצריך לעדכן את האתר.
מיתוס 3 – מאמר ארוך יותר הוא גם טוב יותר:
לאנשים מסוימים נוצרה הסברה שמאמר ארוך יותר הוא גם טוב יותר. הם מסתכלים על צד אחד של המשוואה והעיוורון מהצד השני שלה יכול לעלות לכם ביוקר. כך למשל: זה נכון שמאמר ארוך יותר יכולה להשאיר את הגולש יותר זמן באתר שלכם, אם זה באמת קורא את המאמר שלכם. אחוז גבוה יותר של אנשים יראו מאמר ארוך ברמה של מגילה או ספר ופשוט יצאו מידית מהעמוד, מה שיקטין משמעותית את זמן השהות של הגולשים אצלכם באתר.
מיתוס 4 – להעמיס את מילות המפתח במאמר:
לקוחותינו מבקשים את הדרישות המותאמות להם ולמאמרים שלהם וזה בסדר גמור. אנו נתקלים בבקשות כמו "תשלב לנו 2% ביטוי מפתח, עד 3%, 1.5% וכו'…" גוגל של שנת 2019-2020 כבר יודעת מכמה חזרות בודדות של ביטוי המפתח בצורה המאמר, להבין באיזה נושא המאמר וגם לקדם אותו בצורה טובה יותר. יתרה מכך – חזרות מרובות של ביטוי המפתח ביחס למאמר עשויה לגרור עונש על מאמר ספאם ובעל ערך נמוך לגולש.