נימוסים והליכות בכתיבת תוכן דיגיטלי

תוכן עניינים

כתיבת תוכן לאתר העסק שלכם היא חלק חשוב מהליך הקידום שלו בגוגל, מהתדמית של העסק שלכם וכמובן הדרך הכי טובה שלכם לקשר אליכם את הקהל שלכם. כל כך הרבה יתרונות במשפט אחד לא כך? ובכן, הכול נכון – התפקיד של התוכן הוא קריטי במגרש המשחקים של האינטרנט. סביר להניח שגם המתחרים שלכם גם בעלי אתר איכותי ומיוחד ומנסים לקדם את עצמם במעלה תוצאות החיפוש של גוגל, לפרסם את עצמם ולהביא לעצמם לקוחות שיכולים להיות שלכם. ההבדל ביניכם לבינם הוא התוכן שאתם מפרסמים באתר שלכם וברחבי הרשת. אם תעניקו יותר ערך לגולשים שלכם כך תוכלו ליהנות מחיבור טוב יותר ללקוחות שלכם ולקבל אליכם יותר לקוחות. יש כמה נימוסים והליכות בעולם כתיבת התוכן בדיגיטל וכדאי להכיר אותם תחילה.

מבנה המאמר וכיצד הוא צריך להיראות?

ראשית, כדאי להכיר בכך שיש הרבה סוגים של מבנים של מאמרים. ישנם קורסים של מומחים באינטרנט (לא נזכיר שמות כרגע) המפרסמים אפילו 12 תבניות מרכזיות למאמרים המומלצים, בהתאם לסוג התוכן המבוקש כמובן. מאמר יח"צ יהיה שונה ממאמר קידום פשוט, שאלה יכולים להיות שונים ממאמר ארוך ומושקע באתר שלכם או ממאמר מחקר כלשהו. מבנה מאמר סטנדרטי המומלץ לאתר שלכם יכלול לרוב בין 350 ל-500 מילים בממוצע. יחולק ל3-5 פסקאות תלוי באורך המאמר (100-120 מילים לפסקה זוהי כמות מומלצת) וכמובן כותרות משנה בין לבין. מומלץ לשלב גם בוליטים אם אפשר מה שבהחלט יכול לשדרג את המבנה של המאמר שלכם וארגון התוכן בו.

התאמת האתר לצרכי קידום בגוגל:

כותב מנוסה ידע להתאים את התכנים לצרכי קידום בגוגל מראש, לפחות מבחינת רוב הפרמטרים הנדרשים, וכך לחסוך עבודה רבה של עריכת המאמר בעת העלאתו לאתר. כך למשל ישלב את ביטוי המפתח מספר פעמים במאמר אך לא יותר מדי, ישלב את ביטוי המפתח באחת מכותרות המשנה של המאמר וכן בכותרת הראשית. ישלב את ביטוי המפתח בתגית של תמונת הנושא של המאמר או תמונה פנימית בגוף התוכן. אלו הם כמובן רק חלק מהדגשים שכדאי להכיר וכדאי לקרוא על כך מאמר נפרד בנושא.

טעויות נפוצות בכתיבת תוכן שאתם רוצים להימנע מהן:

  • שילוב דעות אישיות – בין אם אתם כותבים את התוכן שלכם בעצמכם או שוכרים כותב תוכן שיעשה זאת עבורכם – השתדלו שכותב התוכן ימנע מעירוב דעות אישיות. כדאי לכתוב את המאמרים בגוף שלישי עם האני מאמין שלכם אבל לא להקצין דעה מסוימת העשויה לגרום לאנטגוניזם מצד אוכלוסייה מסוימת או אנשים שונים שלא יסכימו אתכם ויפסלו אתכם כעסקים.
  • עירוב נושאי דת/פוליטיקה – רק אם התחום/השירותים/המוצרים שלכם עוסקים בנושאים אלו, רק אז כדאי לערב נושאים אלה בתוכן שלכם. אנו חיים במדינה שבה חיים אנשים משלושת הדתות והנושא הפוליטי בה הוא עדין מאוד אז אתם פשוט יכולים לאבד לקוחות פוטנציאלים רבים עם כמה מילים לכאן או לכאן.
  • חזרה מוגזמת של ביטוי המפתח במאמר – גוגל לא אוהבים מאמרים ספאמיים וכמות חזרות מוגזמת של ביטוי המפתח המרכזי במאמר עשויה לגרום לגוגל לחשוב שהמאמר חסר ערך עבור הגולשים ושאתם מנסים לדחוף בכוח את ביטוי המפתח בכדי לחזק את העמוד והרלוונטיות שלו לביטוי.
  • בחירת כותרות משעממות – מרבית הגולשים מרפרפים קודם בכותרות של המאמר, מהכותרת הראשית ועד כותרות המשנה, ורק לאחר מכן מחליטים מה הם רוצים לקרוא. כותרות משעממות יגרום לקורא לצאת מהעמוד גם אם בתוכן עצמו יש את המידע שהוא מחפש.
  • אינספור קישורים מהעמוד
  • מאמר קצר/ארוך מדי – מאמר קצר מדי יעניק מעט מאוד ערך בדרך כלל ומאמר ארוך מדי לא תמיד מתאים, אלא רק באתרים עם קהל יעד גדול, נאמן וכזה שבאמת קורא את התוכן הארוך שיש לכם לספק.